10 grunner til å ikke bruke digital timeregistrering

Det er endelig fredag ettermiddag, og papirfjellet rundt skjermen viser at det har vært en bra uke med mye fakturerbart arbeid, og nå er tiden kommet for det morsomste ved jobben; Fakturering og lønnskjøring!

 

Alle dine ansatte har vært innom og levert sine timelister før de tok helg, unntatt Espen som glemte det for tredje uke på rad. Han er allerede hjemme, opptatt med å steke tacokjøtt, men han lovet å komme innom i løpet av kvelden.

 

Du tar penn og papir fatt og begynner å summere lange rekker med tall, prøver å forstå 8 forskjellige typer håndskrifter, arkiverer flittig og systematisk, og tenker idet klokken passerer midnatt: «Hvem trenger vel digital timeregistrering

 

Dine ansatte nevner digital timeregistrering jevnt og trutt, men du har så langt klart å sky unna. Det kan være vanskelig å komme med gode unnskyldninger til hvorfor dere ikke trenger det, og derfor ønsker vi i 24onoff å gi deg 10 gode grunner, slik at du har noen gode argumenter i hylsteret neste gang dine ansatte begynner å mase.

 

1. Du blir veldig godt kjent med kontoret

Lange, sene dager på kontoret har gjort deg godt kjent med bygningen. Du vet hvor alt er til enhver tid, og dine ansatte vet at de kan komme til deg eller ringe hvis de leter etter noe.

 

2. Kunder må vente lengre på faktura.

Forsinket fakturering gir kunden et inntrykk av at dere har glemt å ta betalt for utført arbeid, noe de selvfølgelig blir glade for. Når kunden deretter mottar faktura to måneder etter utført arbeid vil de se på det som en positiv og hyggelig overraskelse. Glade kunder kommer alltid tilbake, det er fakta!

 

3. Dere trenger ikke alle fakturerbare timer.

Hvis én ansatt glemmer 30 minutter hver dag, koster det bare cirka 70,000,- i året. Småpenger!

 

4. Det er morsomt og utfordrende å tyde håndskrift.

Din drøm om å være Indiana Jones går i oppfyllelse hver gang du vandrer inn i papirjungelen og forsøker å tyde huleskrift fra fordums tid for å komme fram til skatten på enden av stien: Grunnlag for fakturering.

 

Slipp løs din indre Indiana Jones ved å bruke dagen på å dekode håndskrift
Slipp løs din indre Indiana Jones ved å bruke dagen på å dekode håndskrift

5. Manuell summering av timelister holder hjernen i aktivitet.

Det å la datamaskiner og mobiler kalkulere for deg er sløsing av batteri. Hold hjernen i toppform ved å gjøre all summering selv, av timelister så vel som i dagligvarebutikken. De bak deg i køen kan pent vente.

 

6. Du får mase mer på dine ansatte.

Daglige telefoner til dine ansatte for å minne de på å kjøre innom kontoret med timelistene er sosialt og gøy for alle parter. Biler, og ikke minst drivstoff, er som kjent til for å brukes, og en halvtime hver dag brukt på å levere timelister i stedet for å jobbe hos en kunde utgjør ikke så mye likevel (se punkt nr. 3).

 

7. Det er gøy å lete gjennom permer og skap for å finne gamle timelister.

En regnskapsfører ringer og krever en fullstendig timeliste for et prosjekt dere utførte en gang i løpet av 2013. Hvorfor ha mulighet for å kunne hente den med et par museklikk, når du kan bruke helgen på å gå gjennom permene nede i kjelleren?

 

Med en behagelig stol og godt humør er jobben unnagjort i en fei.

 

8. Frisk luft og solskinn er oppskrytt.

Å kunne tilbringe dagene inne på kontoret i stedet for ute i feltet bidrar til øvelse på god sittestilling, og du slipper å kjenne vinden i håret. Vinn-vinn!

 

9. Tid har du mer enn nok av.

Et døgn kunne like gjerne bestått av 12 timer for din del. Trenger ikke benytte deg av systemer som tar seg av det administrative, når du har så mye tid til overs hver dag.

 

10. Timelister på papir bidrar til spenning.

I en rutinepreget hverdag er det viktig å finne spenning hvor man kan. Det å vite at en kaffekopp i hvert øyeblikk kan falle overende og tilintetgjøre arbeidsgrunnlaget for hele bedriften den siste måneden, gir deg en type spenning som ikke kan kjøpes for penger.

 

Øyeblikket hvor du innser at alle timelister må skrives på nytt.
Øyeblikket hvor du innser at alle timelister må skrives på nytt.

 

Som du ser er det mange gode grunner til å ikke velge digital timeregistrering. Et system på nett og mobil, hvor alle timer ligger trygt bevart i nettskyen, blir jo for enkelt og tidsbesparende.

 

Hvis du allikevel skulle få lyst til å se hvordan et slik system fungerer, kan du prøve 24onoff gratis og helt uforpliktende i 14 dager nå med en gang.

 

Besøk vår nettside for å lese mer om systemet og registrer din bedrift idag. Vi lover å ikke si det til noen.

Mvh. 24onoff-teamet