Digitale verktøy øker konkurransekraften

[Deler av dette innlegget ble først publisert på Byggmesteren.as]

For få i bygg- og anleggsbransjen benytter seg av teknologien som i dag er tilgjengelig for alle. Disse står i fare for å tape konkurransen mot de innovative konkurrentene. 

Det ble i 2015 startet opp omtrent 3800 nye aksjeselskaper i bygg og anleggsbransjen. Disse startes ofte opp med yngre bedriftseiere. Det største konkurransefortrinnet til disse er at de er mottakelig for de digitale verktøy som er tilgjengelig på markedet. Verktøy som kan automatisere mange av de kjedelige og tidkrevende administrative oppgavene.

En enkel undersøkelse gjennomført av 24onoff viser at majoriteten av ledere i bygg- og anleggsbransjen som benytter digitale hjelpemidler i arbeidshverdagen er under 40 år.

Mats Knotten, Kundeansvarlig 24onoff
Mats Knotten, Kundeansvarlig 24onoff

– Det er foruroligende at så mange fortsatt sverger til manuelle løsninger for timeregistrering, prosjektstyring, registrering av utført arbeid med mer, forteller kundeansvarlig Mats Knotten i 24onoff. – De yngre lederne og bedriftseierne får et konkurransemessig fortrinn foran de eldre. Mange av våre kunder rapporterer at de sparer et helt årsverk på grunn av timeregistrering og prosjektstyring på mobil og web.

Tidkrevende papirløsninger koster bedrifter dyrt

De som fortsetter å bruke tradisjonelle løsninger risikerer å bruke mer tid på kontoret uten at de nødvendigvis får bedre oversikt av den grunn.

Man må oftere bruke mer tid på oppfølging av ansatte. Og de ansatte er ofte mottakelige for enklere digitale arbeidsverktøy, uten at bedriftseieren selv er klar over dette.

Kort oppsummert risikerer man at det blir dyrere å drive butikk. Med prisbevisste kunder er dette et faremoment som ikke må glemmes.

Løsningen

– Alle må tørre å prøve ut nye løsninger som kan effektivisere driften i selskapet sitt. Enten man snakker om enkle HMS-løsninger, regnskapssystemer eller prosjekt og timeregistrering. Dette er enklere enn man skulle tro. Og de fleste tilbyr nå gratis prøveperiode og support uten kostnad, sier Knotten avslutningsvis.