Har du planlagt sommerferien?

Sommeren er endelig her, og for de fleste av oss betyr dette at en herlig norsk sommerferie er nært forestående. Tre fantastiske uker med sludd og regn, fire herlige varmegrader i vannet, og kveldskos med bålpannegrilling og varmedress. Ingen skal komme her og si at nordmenn ikke kan kunsten å kose seg.

De siste ukene før ferien er som regel veldig hektiske dager. Solen steker til måleren viser 30 varmegrader, arbeid skal være unnagjort, og det må planlegges og koordineres med de heldige vikarene som trakk korteste strå i feriekonkurransen.

Planlegging av ferieavvikling bidrar ikke akkurat til lavere stressfaktor på kontoret. Ønsker skal samles inn og settes i system, man må bytte rundt og ta avgjørelser basert på fjoråret, og holde oversikt på hvor mange feriedager alle har tilgode. For å gjøre denne prosessen så enkel som mulig, er det derfor viktig med gode rutiner, og ikke minst; effektive verktøy.

Gamlemåten:

Ferieplanlegger på gamlemåten.
Ferieplanlegger på gamlemåten. Oversiktlig og ryddig?

Et godt, gammeldags ruteark på rundgang i lunsjrommet og kontorlandskapet er en kjent og trofast måte å gjøre det på. En sikker vinner, tenker nok de fleste, men papirløsningen er ikke uten sine komplikasjoner. Problemet med «gamlemåten» er blant annet:

  • De må sendes ut og deretter samles inn igjen, helst med så lite kaffesøl som mulig. 
  • Håndskrift må tydes, og all informasjon må gjerne føres inn i et Excel-ark.
  • Vanskelig å holde oversikt på antall feriedager tilgjengelig, og feriehistorikk.

En enklere måte:

Heldigvis finnes det systemer som kan gjøre livet enklere, både for personen på kontoret, og for de som skal søke ferie. Et av disse er 24onoff.

24onoff ferieplanlegger: Full oversikt over feriesøknader, både innvilgede og åpne.
24onoff ferieplanlegger: Full oversikt over feriesøknader, både innvilgede og åpne.

24onoff ferieplanlegger er en modul som kommer inkludert i timeregistreringssystemet 24onoff. Med den kan hele bedriften velge sine feriedager på en digital kalender, som ferie- og fraværsleder deretter godkjenner, flytter på, eller nekter.

Hvem hadde ferie i juli ifjor? Hvor mange feriedager har Ola igjen i år? Spørsmål som kan være vanskelig å finne svar på hvis alt ligger i en nedstøvet perm oppe på hyllen. I 24onoff ligger all informasjon dere måtte trenge lett tilgjengelig i et pent og lettfattelig, nettbasert system.

Med 24onoff kan dere slappe helt av, og heller bruke tiden på å planlegge hvilke votter og toppluer dere skal ta med til de herlige norske sandstrendene.

God fornøyelse, og god ferie!

Mvh. 24onoff-teamet