Last ned gratis Arbeidsplan mal

Arbeidsplan mal gjør planleggingen enklere
Planlegg ukens skiftarbeid med vår oversiktlige arbeidsplan mal.

Arbeidsplan, vaktliste eller skiftplan. Kjært barn har mange navn. Men hva skal den inneholde, og når er det påkrevd? Alt du må vite, og gratis arbeidsplan mal, finner du her.

» Trykk her for å gå direkte til nedlastning av arbeidsplan mal.

Hva er en arbeidsplan?

En arbeidsplan (også kalt vaktliste eller skiftplan) er et dokument som viser hvilke uker, dager og tider den enkelte arbeider skal jobbe.

Arbeidsplan er påkrevd hvis bedriften har arbeidstakere som jobber til ulike tider, og lages i samarbeid med arbeidstakernes tillitsvalgte.

Hvis ikke annet er avtalt i tariffavtale, skal skiftplanen drøftes med de tillitsvalgte så tidlig som mulig, og senest to uker før planen iverksettes. 

Planen skal være lett tilgjengelig for arbeidstakerne.

Mer enn bare et simpelt regneark

Ansatteliste og organisasjonskart er også inkludert i arbeidsplanen.
Arbeidsplan malen kommer komplett med ansattliste, organisasjonskart og skiftoversikt. Trykk for større bilde.

Vi er ikke fremmed for å lage gratis ressurser (se vårt bibliotek her), og når vi først lager en så gjør vi det ordentlig.

Malen vi har laget er ganske omfattende og detaljert, og har plass til hele 50 arbeidere. 

Den er tilgjengelig i både Microsoft Excel og Google Sheets.

Arbeidsplan malen inneholder følgende «ark»: 

  1. Detaljer og Roller: Her skriver du firmanavnet, og legger inn alle arbeidere i din bedrift, med felt for kontaktinformasjon.Her finner du også et organisasjonskart som oppdateres automatisk (kun i Google Sheets-versjon, ikke Excel).

    Alle arbeidere du legger inn her havner i nedtrekksmeny i ukesplanen.

  2. Skift: Her legger du inn deres skifttyper med navn, klokkeslett og lunsj. Disse havner også i egen nedtrekksmeny i ukesplanen.

  3. Ukesplan: Dette er selve arbeidsplanen (vaktlisten/skiftplanen).Her velger du arbeidere som skal jobbe, og hvilke skift de har i løpet av uken. Arbeidstimer fylles inn og oppsummeres automatisk basert på skifttypen du velger.

Arbeidsplan mal med oversiktlig ukesplan
Arbeidsplan malen vi har laget gir god oversikt og historikk, med nedtrekksmenyer som gjør det raskere å lage ukentlig arbeidsplan. Trykk for større bilde.

Når du skal starte på en ny uke, er det bare å høyreklikke på ark-navnet og velg Dupliser/Duplicate («Flytt eller kopier» i Excel) . Fyll deretter inn korrekt ukennummer i toppen av arket og dato over dagene, og dobbeltklikk på ark-navnet for å bytte navn.


Tips!
Høyreklikk på arket «Uke 1» og velg Dupliser/Duplicate før du begynner («Flytt eller kopier» i Excel). Da har du alltid en blank ukesmal du kan kopiere senere hvis du trenger det. Dobbeltklikk på ark-navnet for å gjøre det om til noe mer beskrivende, som f.eks. «Blank ukemal».

Skiftoversikt inneholder de ulike skifttypene som kan velges i arbeidsplanen.
Bygg et skiftbibliotek som havner i nedtrekksmenyen når du lager ukesplan. Trykk for større bilde.

Last ned arbeidsplan malen nå

Fyll inn din kontaktinfo for å motta arbeidsplan-malen på e-post nå. 

Sjekk ut våre andre innlegg og ressurser før du drar
👇