Dewalt lanserer robust mobil for håndverkere

DEWALTs nye robuste smarttelefon MD501 er nå tilgjengelig på det norske markedet etter en vellykket lansering i Storbritannia. Mobiltelefonen tåler ekstreme værforhold og røffe arbeidsvilkår, samtidig som den har funksjonalitetene man forventer av en moderne smarttelefon.

DEWALT MD501 er en mobil for håndverkere, eller andre som arbeider ute eller som driver med utendørsaktiviteter. Den kombinerer DEWALTs solide kunnskap fra bygg- og anleggsbransjen med innovativ mobilteknologi.

Telefonen er utstyrt med to 4G SIM-kort og er Android 6-kompatibel. Modellen tilbyr de samme funksjonene du forventer av en moderne smarttelefon, kombinert med et slitesterk og robust design, og en rekke tilleggsfunksjoner tilpasset håndverkere og de som jobber i bygg- og anleggsbransjen.

Tåler norske forhold

MD501 tåler temperaturer fra -20°C til 60°C og er som skapt for det norske klimaet. Dette sikrer tilgjengelighet uavhengig av vær og temperatur. Skjermen er på 5-tommer og består av HD Bright View Gorilla herdet glass 3. Denne tåler unngåelige påkjenninger som følge av normal daglig bruk. Telefonen er vanntett, støvtett og værbestandig i tråd med industristandarden IP68, den samsvarer også med MIL-STD 810G og vil tåle et fall på to meter mot et betongdekke.

MD501 kommer med HD-skjerm som fungerer med hansker. Passer utmerket for norske forhold.
MD501 kommer med HD-skjerm som fungerer med hansker.

Telefonen har en rekke tilleggsfunksjoner som bidrar til økt produktivitet for brukeren og en bedre styring av arbeidsdagen. MD501 har et kamera på 13 megapiksler som er ideelt for loggføring og dokumentasjon av jobber. HD skjermen fungerer like godt om man bruke hansker.
I motsetning til mange smarttelefoner på markedet, gir den avanserte batteriteknologien opptil åtte timers taletid. Den er også utviklet for å forhindre situasjoner der man er uten dekking.

Panikkalarm sender GPS-posisjon

MD501 er designet for å redusere risiko og har gode funksjoner som vil bidra til økt sikkerhet for brukeren. Telefonen er forhåndskonfigurert med en panikkalarmknapp som sender brukerens GPS-posisjon til forhåndslageret telefonnummer. For de som arbeider i høyden eller andre mer risikoutsatte miljøer, kan akselerometeret aktiveres, og en alarm vil da utløses dersom brukeren skulle falle. En ekstra «trykk og snakk» funksjon gjør at en leder kan kommunisere direkte med opptil 500 gruppemedlemmer samtidig.

 

Omfattende tilkoblingsmuligheter er mulig takket være den doble SIM-funksjonen og gir brukeren bedre mobildekning ved at man kan bytte nettverk i områder med dårlig dekning. En forsterket høyttaler gir økt volum og kvalitet på ringetonen slik at anrop blir hørt på byggeplasser med mye støy.

Skreddersydd for krevende arbeidsmiljøer

– Klimaet og geografien i Norge byr på en rekke utfordringer, spesielt om vinteren. Begrenset dekning i enkelte områder og ekstreme værforhold kan by på mange hindringer, særlig for de som arbeider alene eller ute på veien, påpeker Weronica Lundgren, Nordic Marketing Manager i Stanley Black & Decker.

DEWALT MD501 Android er en smarttelefon med topp ytelse tilsvarende en hvilken som helst annen markedsledende smarttelefon. I kombinasjon med robuste egenskaper og smarte tilleggsfunksjoner, er telefonen skreddersydd for brukere som jobber i krevende arbeidsmiljøer.

Pris og tilgjengelighet

DEWALT MD501 Android smarttelefonen er nå tilgjengelig og har en veiledende utsalgspris på 4.990,- inklusiv merverdiavgift.
Mobilen vil bli tilgjengelig for kjøp hos Teleringen og Komplett.