Utviklet gratis app for inndeling på iPhone

Snekker Hans Even Dalland (29) fra Stjørdal vil gjøre inndeling enklere med iOS-appen «Rapid Division».

Dalland, som daglig jobber som snekker, kom på at han ville finne formelen og lage en inndelingskalkulator for alt som skal ha lik avstand.

– Alle ideer starter med et problem, eller en utfordring, og vi håndverkere bruker veldig mye tid på inndeling. Det å få deler av en totalmål til å gå opp med et totaltall. Det er det hjemmesnekkeren går og klør seg i hodet på, og det er også noe vi håndverkere bruker en god del tid på. For det er så mye av det, sier Dalland til Stjørdalens Blad.

Slipper å regne

rapid-division-01
Ikke bare timeregistrering som er klar for modernisering

– Hva gjør denne appen for hjemmesnekkeren?

– Det er det samme som for håndverkeren. Når noe skal inndeles med samme avstand og det skal gå opp, taster du inn to tall og så får du hvor du skal begynne og hvor du skal plassere neste planke, flis, eller hva enn det er du holder på med. Du slipper å regne selv.

Lærte programmering

Han tok kontakt med utviklerfirma, men fant ganske raskt ut at han ville lage appen selv. 29-åringen gikk til anskaffelse av Mac, lastet ned program og lærte seg kodespråket Swift.

– På ett tidspunkt da jeg sto jeg fast med formelen, fikk jeg hjelp av en bekjent. Ellers har jeg googlet tutorial videoer på YouTube og prøvd meg fram. Det jeg oppdaget var at det stadig var noe nytt å tenke på, men jeg valgte å ikke å se på det som problemer – bare utfordringer som det finnes en løsning på, sier Dalland.

Mange potensielle brukere

Appen er i skrivende stund blitt lastet ned over 800 ganger.

– Har du fått noe respons på appen?

– Ja, flere har tatt kontakt, blant annet med spørsmål om jeg ikke kan lage tilsvarende app for Android-telefon. Det har vært verdifullt å få innspill og tilbakemeldinger fra de første brukerne, slik at jeg har fått justert og optimalisert appens fire funksjoner, sier Dalland. Han bruker appen selv.

Han tror det er behov for en slik type tjeneste, og nå skal han lansere appen i Sverige og USA.

iOS først – Android neste

– Det neste blir android-versjon. Men da må jeg programmere på nytt, og det blir ikke helt med det første, sier Dalland. Det bifalles fra kona, Astrid (28) som sitter i sofaen og ammer. Det har vært noen travle måneder.

– En god stund nå har jeg vært verdens raskeste til å dele inn bordkledning. Det tar fem sekunder fra jeg tar opp telefonen, utbryter Dalland begeistret. Han har jobbet mange timer fra spisestuebordet hjemme på By i Stjørdal.

Rapid Division er gratis på Appstore.

 

24onoff gratulerer Hans Even med lanseringen, og håper appen kan bli et nyttig redskap for håndverkerne.