Gratisløsninger på mobilen som gjør hverdagen din enklere

Vi i 24onoff er over gjennomsnittet opptatt av å utnytte mulighetene som smarttelefonene har gitt oss, i arbeidslivet så vel som på privaten. Med en konstant utvikling av mobiltelefoner med stadig bedre batteri og skjerm, bedre dekning og billig databruk, har det aldri vært enklere å digitalisere hverdagen sin. 

Foruten å holde deg oppdatert på hva din svigermor lagde til middag de siste dagene, kan disse teknologiske framskrittene også brukes til noe fornuftig. Vi har tatt for oss et par gratis applikasjoner som er tilgjengelig til både Android og iOS, med funksjoner som tidligere var forbeholdt papir-formatet.

Framtiden er papirløs, mye takket være telefonene.

Dropbox: Oppbevaring og deling av dokumenter og bilder på nettet er blitt en enkel og trygg prosess med hjelp av Dropbox. Systemet kan brukes gratis med opptil 1 GB lagringsplass, og med en løsning på både nett og mobil, kan man laste opp et dokument på datamaskinen for så å åpne den via appen på telefonen. Del en mappe med andre Dropbox-brukere (f.eks. dine kollegaer), og disse vil automatisk få tilgang til oppdaterte dokumenter og bilder som du ønsker å dele. En fin tjeneste som mange enkeltpersoner så vel som bedrifter bruker for rask dokumentdeling.

Bring! Shopping list: Nå er det slutt på å komme hjem og få kjeft fordi du glemte å kjøpe smør, selv om du aldri fikk beskjed om det til å begynne med. Last ned Bring! Shopping list til din telefon og inviter din familie slik at dere alle kan bidra til samme handleliste. Bruk det enkle varslingssystemet til å si i fra når du er på butikken, slik at din familie kan inkludere smør i handlelisten, som de faktisk glemte å nevne før du dro.

Et stilrent og brukervennlig design har gjort denne appen veldig populær, og de slitsomme handleturene har blitt litt enklere.

Evernote: Husk hva du skal gjøre til enhver tid. Evernote synkroniserer dine notater og planer for dagen mellom din datamaskin og mobil, slik at du alltid er oppdatert på hvor du skal være, og ikke glemmer den lille idéen du hadde mens du spiste lunsj.

Meldeboka for Trondheim: Denne løsningen er foreløpig kun tilgjengelig hos enkelte skoler og barnehager i Trondheim. Den gir deg full oversikt over skoledagen til ungen, og gjør det enklere å registrere fravær og motta beskjeder fra f.eks. SFO. Ryggsekkpostvesenet er ikke det mest effektive, og er nok best overlatt til det digitale. Med et ferdig utarbeidet rammeverk for en slik løsning allerede på plass, skal det teknisk sett være enkelt for din skole å begynne med samme system. Hvis mange nok foreldre krever det, er det ingen grunn til at skolen skal la være.

 

Dette er bare en liten dråpe fra et hav fullt av løsninger som kan gjøre din hverdag litt enklere. Framtiden er papirløs, og mulighetene er mange.

 

– Mats Knotten

Kundeansvarlig, 24onoff