Tjen penger på dine ubrukte maskiner

Maskinlisten.no på nett og mobil
Maskinlisten.no gjør det lett å finne og dele ubrukte anleggsmaskiner. Foto: Presse

Hvem har vel ikke en anleggsmaskin stående ubrukt som de gjerne skulle ha tjent penger på? Faktisk flere enn man skulle tro. 

Ifølge en artikkel på Shifter.no, står anleggsmaskiner til en ressursverdi av 20 milliarder ubrukt i Norge. Det ønsket Knut Harald Ollendorff og hans samarbeidspartnere å gjøre noe med. 

I høst lanserte de en beta-versjon av Maskinlisten.no – som skal gjøre det lett å både finne og dele ubrukte anleggsmaskiner.

– Dagens situasjon er uoversiktlig

Knut Harald har førstehåndserfaring fra bransjen som medeier i Feiring Bruk, en av landets største leverandører av pukk og grus, og kjenner godt til utfordringene.

– Dagens situasjon er uoversiktlig, og det er ikke alltid like lett å få tak i maskiner når man trenger – selv om det sannsynligvis står en ubrukt maskin hos en annen aktør i nærheten, sier Knut Harald.
 

Etter samtaler med andre aktører i bransjen, innså de at dette var et utbredt problem som var moden for en løsning.

Nabobil for anleggsmaskiner

Løsningen er like enkel som den er genial, og målet er å gjøre hele prosessen så brukervennlig, trygg og sømløs som mulig.

1. Hvis du trenger en anleggsmaskin for ett bestemt oppdrag kan du leie den, i stedet for å gå til innkjøp av maskinen.

2. Hvis du har en anleggsmaskin stående, kan du tilby ditt utstyr til bedrifter som trenger det.

Hvis du synes modellen høres kjent ut, er det nok ikke så rart. Tjenester som Nabohjelp og Nabobil baserer seg på samme prinsipp. 

Maskinlisten.no på nett
Skjermdump fra maskinlisten.no

Utvikles i samarbeid med bransjen

De har allerede et nettverk av entreprenører med på laget som står klare med maskiner til utleie, men søker aktivt etter flere testbrukere og partnere som kan bidra med innspill for å gjøre tjenesten så god som overhode mulig. 

De jobber også med å få inkludert forsikringsordninger, som vil gjøre hele prosessen tryggere og enklere for alle parter.

Åpen for alle

Tjenesten er i åpen beta, som betyr at du allerede nå kan registrere seg som både tilbyder og leietaker av utstyr/maskiner. 

Du kan sjekke ut nettsidene deres selv ved å trykke på denne lenken: https://www.maskinlisten.no/.

Høres dette ut som en kul tjeneste? Fortell oss hva du synes i kommentarfeltet under.